PREFAB HOUTSKELETBOUW: SNELLER, SLIMMER & EFFICIËNTER BOUWEN

De prefab houtskeletbouw van Dupac wordt steeds populairder. De snelheid, duurzaamheid en de kwaliteit zorgen er namelijk voor dat het de bouwmethode van de toekomst is. Bij houtskeletbouw wordt het ‘skelet’, het geraamte van de woning, opgetrokken in hout. Het is deze houten constructie die het hele gebouw draagt. Interesse? Lees hier meer over onze diensten in houtskeletbouw met prefab constructies.

Onze troeven op een rijtje

WAT IS PREFAB EN HOE WERKT HET IN HOUTSKELETBOUW?

Vooraleer we meer vertellen over onze prefab houtskeletbouw, leggen we graag kort uit wat prefab precies betekent. Het woord ‘prefab’ staat voor prefabricage, wat letterlijk vertaald voorfabricage betekent. Prefab houdt met andere woorden in dat de benodigde materialen vooraf in een fabriek worden gemaakt, waarna ze naar de effectieve bouwplaats getransporteerd worden. Dat is snel én efficiënt!

Wat prefab dan in onze houtskeletbouw doet? Bij houtskeletbouw worden de buitenmuren gebouwd rond een dragende houtconstructie, wat ook wel een skelet genoemd wordt. Dit skelet bestaat uit balken en houten pilaren. Houtskeletbouw bestaat dus uit verschillende elementen, die bij Dupac ook allemaal in prefab gemaakt kunnen worden. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Houtskeletbouwelementen vormen de basis van een hoogwaardig bouwsysteem. De productie van deze elementen vindt plaats in de prefabricage, waardoor verschillende problemen zoals transportschade en weersinvloeden vermeden worden. Deze elementen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit daken, vloeren en wanden opgebouwd uit houten frames. Deze frames worden geprefabriceerd in de fabriek, waardoor ze op de bouwplaats snel en simpel gemonteerd kunnen worden. U ziet: de voordelen van de prefab houtskeletbouw van Dupac worden al gauw duidelijk.

Professionele samenwerking

VOORDELEN VAN PREFAB HOUTSKELETBOUW

Prefab houtskeletbouw biedt verschillende voordelen. Bij Dupac, de specialist ter zake, zetten we ze graag kort voor u op een rijtje met een woordje uitleg:

 • Snelle bouwmethode
  Aangezien de prefab bouwelementen op voorhand in een fabriek gemaakt worden, is de bouwtijd bij houtskeletbouw aanzienlijk korter. In de fabriek wordt in enkele dagen de houtskeletbouw gemonteerd, waardoor de binnenafwerking al kan beginnen en u bij uw persoonlijke project niet meer gehinderd kan worden door slechte weersomstandigheden.

 • Duurzaam
  Houtskeletbouw is een bijzonder duurzame manier van bouwen, aangezien het hout droog is en een hoge dichtheid heeft. Doordat het skelet luchtdicht is afgewerkt kan het hout namelijk niet in contact komen met de licht. Daarnaast kan regenwater of opstijgend vocht niet tot het hout komen door de sterke isolatie en beplating. Een investering die zichzelf moeiteloos en snel terugbetaalt dus!

 • Milieuvriendelijk
  Bouwen met hout is daarnaast een erg milieuvriendelijke bouwtechniek. Hout is een natuurlijk product dat oneindig aangroeit en onuitputtelijk is. Hierdoor is hout de enige natuurlijke hernieuwbare grondstof. U draagt met andere woorden bij aan een beter leefmilieu voor iedereen, en aan een gezondere planeet.

PREFAB HOUTSKELETBOUW BIJ DUPAC

Bent u een professionele aannemer in houtskeletbouw, dan bent u bij DUPAC aan het juiste adres. Houtskeletbouw is namelijk de meest innovatieve bouwwijze van vandaag! Dankzij onze bio-ecologische panelen is houtskeletbouw bovendien eenvoudig te plaatsen op de werf. Wij staan in voor de keuze van kwaliteitsvolle materialen en de zorgvuldige constructie van de panelen in ons atelier. Zo leveren wij steeds een kwaliteitsvol product af!

Flexibiliteit
Dupac gebouw

WAT ER ALLEMAAL TOT DE MOGELIJKHEDEN BEHOORT?

Dupac produceert prefab:

 • Houtskeletwanden

 • Kerto-ripa elementen voor nieuwbouw en renovatie

 • Verdiepingsvloeren

 • Daken voor houtskeletbouw

 • Dupac XL-Dak voor overige bouwmethodes (voldoet aan de EPB-regelgeving)

 • Geprefabriceerde dakspanten

DUPAC STAAT VOOR KLAAR OM U TE VOORZIEN VAN HOUTSKELETBOUW VAN KWALITEIT!

Dupac staat voor kwaliteit, en voor duurzame paneelconstructies. Wij produceren en leveren panelen voor houtskeletbouw en dak- en timmerwerk, en hebben bovendien een ruime voorraad in huis van diverse producten. Bouwen met hout, dat is onze topspecialiteit! Heeft u nog vragen over onze prefab houtskeletbouw? Kom dan gerust eens langs of contacteer ons vrijblijvend via het contactformulier op onze website. We heten u graag welkom en geven u persoonlijk, oprecht advies op maat van uw houtskeletbouwproject!

Flexibiliteit