PREFAB HOUTBOUW – WAT ZIJN DE MOGELIJKHEDEN EN DE VOORDELEN?

Prefab houtbouw van bij Dupac is een waardevolle investering. Wij zijn als firma gespecialiseerd in houtbouw met tal van mogelijkheden en voordelen. Dit in combinatie met het prefab aspect, zorgt ervoor dat onze houtbouw vandaag de dag één van de meest populaire en eenvoudige, kostenbesparende opties is voor uw project. Meer lezen over wat we bij Dupac voor u kunnen betekenen? Dat doet u hier.

Onze troeven op een rijtje

WAT BETEKENT PREFAB HOUTBOUW PRECIES?

Vooraleer we u meer vertellen over de diensten van Dupac, leggen we u graag uit wat prefab houtbouw precies betekent. Het begrip houtbouw wilt zeggen dat hetgeen dat u wilt gaan bouwen gebaseerd is op hout; een vanzelfsprekende term. Meestal gaat het om de constructie van een huis of een project, waarvan de vloeren, wanden en verdiepingen opgebouwd worden uit hout. Dit in tegenstelling tot de traditionele bouwmethodes, waarbij de vloeren vaak van beton zijn en er andere materialen zoals steen gebruikt worden.

Bij (prefab) houtskeletbouw worden met andere woorden de buitenmuren gebouwd rond een dragende houtconstructie, wat ook wel een skelet genoemd wordt. Dit skelet bestaat uit balken en houten pilaren. Tussenin wordt het skelet gevuld met isolatie. Bij houtskeletbouw kan u aan de buitenkant ten slotte voor eender welke gevelafwerking kiezen.

Houtbouw wordt vaak in prefab geproduceerd, en dat is ook het geval bij Dupac. U vraagt zich misschien af, wat is prefab nu eigenlijk? Het woord ‘prefab’ staat voor prefabricage, wat letterlijk vertaald voorfabricage betekend. Dit houdt in dat de benodigde houtmaterialen vooraf in een fabriek worden gemaakt, waarna ze naar de effectieve bouwplaats getransporteerd worden. Een snelle en efficiënte optie dus! De elementen die nodig zijn voor de houtbouw worden voorgefabriceerd in een fabriek, waardoor er op de bouwplaats snel geschakeld kan worden en alles sneller verloopt.

Professionele samenwerking

DE MOGELIJKHEDEN VAN PREFAB HOUTSKELETBOUW: EEN PERSOONLIJKE TOUCH

Als u kiest voor prefab houtbouw, krijgt u te maken met verschillende mogelijkheden. Zo kan u uiteindelijk zelf bepalen wat het afwerkingsniveau van uw woning zal zijn. Gipsplaten of eerder een houten bepaling als binnenafwerking? Dat kiest u volledig zelf! Daarnaast heeft u ook inspraak over de gevelbekleding, welke isolatiematerialen er gebruikt worden en zelfs waar u het liefst de kozijnen wilt plaatsen. Zo kunt u uw woning of bedrijfspand volledig op uw persoonlijke voorkeur afstemmen!

WAAROM KIEZEN VOOR PREFAB HOUTBOUW? DE VOORDELEN OP EEN RIJTJE

Prefab houtbouw van Dupac gaat gepaard met een aantal interessante voordelen. Wij sommen de grootste graag kort voor u op met een woordje uitleg.

 • Korte bouwtijd
  Een woning die gemaakt is uit hout is gemiddeld klaar in zo’n 20 weken. In vergelijking met de tradionele bouwmethodes is dat een stuk korter, aangezien dat meestal tot een jaar kan duren. Als u voor een prefab houtbouw woning van Dupac kiest kan de bouwtijd zelfs teruggebracht worden tot 10 weken. Een groot verschil dus!

 • Droge bouw
  Door de korte bouwtijd van prefab houtbouw wordt uw woning minder lang blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden, zoals regen, wind of zelfs onweer. Hierdoor wordt prefab houtbouw ook wel droogbouw genoemd.

 • Milieubewust
  Prefab houtskeletbouw is een ecologische keuze die goed is voor mens en milieu. Houtproducten stoten zo weinig mogelijk schadelijke stoffen uit, waardoor het om een milieubewust en duurzaam product gaat.

 • Eenvoudig en snel
  Dankzij de prefab bouwmethode kan houtbouw zeer snel en efficiënt gebeuren in de verwerking. Aangezien de bouwelementen op voorhand in een fabriek gemaakt worden, gaat u geen problemen meer krijgen op de bouw zelf met het maken van de elementen. Dat is wel zo handig!

Flexibiliteit
Dupac gebouw

DUPAC STAAT VOOR U KLAAR: NEEM GERUST CONTACT MET ONS OP VOOR UW HOUTBOUWPROJECT!

Dupac staat voor duurzame paneelconstructies. Wij produceren en leveren panelen voor houtskeletbouw en dak- en timmerwerk. Bouwen met hout? Dat doen we graag! Heeft u nog vragen over onze houtbouw of over onze diensten? Kom dan gerust eens langs of contacteer ons via het contactformulier op onze website. We geven u graag meer info tijdens een vrijblijvende afspraak en verlenen u oprecht, persoonlijk advies op maat van uw project. Tot dan!