EEN HOUTSKELETBOUW OPBOUW REALISEREN MET DUPAC AAN UW ZIJDE

Als u beslist hebt om te bouwen met houtskeletbouw, bent u natuurlijk benieuwd naar hoe het skelet precies is opgebouwd. Deze bouwmethode van Dupac is nog niet al te bekend, maar is zeker de moeite waard. Een houtskeletbouw bestaat uit verschillende elementen, namelijk de wanden (buiten- en binnenwanden), de vloer en het dak. Maar hoe zijn deze opgebouwd? Bij Dupac geven we u graag meer uitleg en advies op maat van uw project.

Onze troeven op een rijtje

DE OPBOUW VAN EEN HOUTSKELETBOUW – HOE ZIET DIT ER PRECIES UIT?

Dankzij het Dupac maatwerk van houtskeletbouw bent u in staat om uw eigen huis te ontwerpen. Houtskeletbouw is een snelle bouwmethode waarbij de fundering en de dragende structuren van uw opbouw uit hout gemaakt worden. De balken bieden stevigheid aan het skelet en de structuur wordt naderhand bekleed met houten materiaal. Een houtskeletbouw bestaat simpelweg uit wanden, een vloer en een dak. We gaan even dieper in op de opbouw van de verschillende elementen van een typische houtskeletbouw woning.

 • De opbouw van houtskeletbouw wanden
  Aan de buitenkant van uw woning wordt er door de Dupac-specialisten gevelbekleding geplaatst. Is deze bekleding van hout, dan wordt er achter de bekleding het lattenwerk op een houtwolplaat bevestigd. Dankzij deze plaat is uw muur isolerend, ecoligisch en winddicht. Achter het lattenwerk komt het effectieve houtskelet, waar vervolgens een OSB-plaat op geplaatst wordt. Deze plaat voorzien we van een leidingspouw, waar alle leidingen (zowel water als elektriciteit) een goede plaats hebben.

  De binnenwanden van een houtskelet bestaan uit een geraamte en een gipsplaat. Ze worden thermisch en akoestisch geïsoleerd zodat een degelijke opbouw en het perfecte wooncomfort gegarandeerd zijn.

 • De opbouw van houtskeletbouw vloeren
  De verdiepingsvloer vormt het platform voor de verdere opbouw van de houtskeletwoning. De vloer bestaat uit vloer-, rand- en kopbalken, die worden opgelegd op een muurplaat. Ook de vloeren worden gebouwd met hout.

 • De opbouw van houtskeletbouw daken
  Een houtskeletbouw dak kan toegepast worden op verschillende daktypes, zoals een plat dak, een schilddak of een zadeldak. Elk dak wordt verschillend opgebouwd, aangezien het om allemaal andere constructies gaat. De elementen die gebruikt worden voor het dak worden voornamelijk in prefabricage gemaakt, zodat de installatie ervan snel en gemakkelijk kan gebeuren.

Professionele samenwerking

WIJ HELPEN U GRAAG VERDER MET DE OPBOUW VAN UW HOUTSKELETBOUW

Bent u een professionele aannemer in de houtskeletbouw, dan bent u bij Dupac aan het juiste adres. Houtskeletbouw is de meest innovatieve bouwwijze van vandaag. Als u ervoor kiest om Dupac in te zetten voor uw houtskelet opbouw, dan kan u kiezen uit twee bouwprincipes voor de opbouw van uw houtskeletwanden:

 • De platform methode
  Bij deze methode wordt de houtskeletbouw laagsgewijs opgebouwd. Elk wandelement heeft de hoogte van een verdieping, waarop de vloerplaat wordt gelegd. Elke bouwlaag wordt dus onderbroken door een verdiepingsvloer.

 • De balloon methode
  De buitenwanden worden hier niet onderbroken door de vloerplaat, en de verdiepingsvloer hangt als het ware tussen de wandelementen. De isolatie in de buitenwanden loopt in zijn volle dikte en ononderbroken door. De luchtdichting van de buitenschil is hierdoor eenvoudiger te realiseren.

Ook voor de vloer en het dak van een houtskeletbouw kan u bij Dupac terecht. Ontdek hier meer over welke producten wij aanbieden, waaronder verdiepingsvloeren en daken voor een houtskeletbouwwoning.

DUPAC STAAT VOOR U KLAAR!

Dupac staat voor duurzame paneel constructies. Wij produceren en leveren panelen voor houtskeletbouw en dak- en timmerwerk. Bouwen met hout, dat doen we graag! Heeft u nog vragen over de opbouw van houtskeletbouw of wilt u graag een offerte aanvragen? Kom dan gerust eens langs of contacteer ons via het formulier op onze website. Wij zijn altijd enthousiast om u verder te helpen met persoonlijk en oprecht advies, op maat van uw project. Tot dan!

Dupac gebouw